obrada stakla

Brušenje

Mehanički proces poliranja rubova stakla. Kako bi se postigla vrhunska kvaliteta brušenja, staklo prolazi kroz sustav dijamantnih bruseva različite finoće.

CNC obrada

Podrazumijeva rezanje, bušenje, brušenje, graviranje… ovaj tip obrade omogućuje izradu zahtjevnih i nepravilnih oblika.

Emajliranje

Potpuno ili djelomično bojanje stakala bojom koja se prilikom kaljenja spaja sa staklom.

Laminiranje

Proces međusobnog spajanja dvaju ili više stakala uz pomoć folija koje se stavljaju između stakala te ih na visokim temperaturama spajaju u jedno. Mnogobrojnim kombinacijama formiraju se stakla sa više razina zaštite i za različitu upotrebu.

Pjeskarenje

Tehnika površinske mehaničke obrade stakla kod koje se pod visokim pritiskom izbacuje mlaz sitnog pijeska te tako skida ispolirano lice stakala. Tako obrađeno staklo ima široku primjenu u uređenju interijera i eksterijera te je odličan izbor prilikom pregrađivanja prostora.

Kaljenje

Predstavlja termički proces obrade stakla u svrhu poboljšanja njegove čvrstoće, mehaničkih osobina i sigurnosti. Proces se odvija u posebnom pogonu i u kontroliranim uvjetima. Kaljenjem staklo postaje fleksibilnije, otpornije na udarce te na temperaturne razlike. U slučaju pucanja, lomi se na tisuće sitnih komadića te tako nema opasnosti od ozljeđivanja.

Sitotisak

Program koji služi u dekorativne svrhe, kako pri ostakljenju fasada i nadstrešnica, tako i pri uređenju interijera. Raznolikošću boja i uzoraka, svakoj staklenoj površini daje se njen vizualni identitet.