FEEL THE GLASS

IZO STAKLO

Kao što mu i sam naziv kaže, glavna uloga izo (izolirajućeg) stakla je izolacija između unutarnjeg i vanjskog prostora. Primjenom različitih vrsta stakala u proizvodnji izo stakla omogućuju se različita svojstva prema potrebama korisnika.
Ono može sprječavati gubitak topline za hladnih klimatskih uvjeta, kao i prodor topline prilikom vrućih. Također može štititi od sunčeve svjetlosti, buke i provale.

Izo staklo se sastoji od dvije/tri staklene plohe međusobno spojene s jednim/dva distancera (odstojna profila).

Najrašireniji oblik distancera je aluminijski (šuplji aluminijski profil). Tu su i WarmEdge profili (TGI; TERMIX), SUPERSPACER, TPS.

Šupljina distancera je ispunjena molekularom. Molekular je sredstvo u granulama koje apsorbira vlagu te na taj način sprječava nakupljanje vlage između stakala.

Stakla se lijepe na distancere pomoću butila koji se nanosi na distancere. Butil ima ulogu ljepila i izolatora. Nakon lijepljenja se izo staklo preša radi učvršćivanja spoja, a zatim brtvi pomoću poliuretana koji se nanosi između stakala na vanjsku plohu distancera. Nakon sušenja poliuretana, izo staklo je spremno za ugradnju.

Pregledajte neke kombinacije i njihove karakteristike